Kleur aan de dag geven

Dag mama’, en ze slaat haar armpjes om mijn hoofd en geeft me een zoen.
Zo begon mijn dag vandaag.
Daarna de dagelijkse dingen: opruimen, de was, to-do lijstje bijwerken snel een kopje koffie en aan het werk. Achter mijn pc.
Dan vraag ik mij af wat is de zin van dit alles?
Ik werk aan een verslag, beetje saai. Misschien wel een beetje zinloos.
Net als ik, werk jij af en toe aan dingen die een beetje saai zijn. Waar je weinig zin in hebt.
Pas als je er van een afstand naar kan kijken zie je dat het een onderdeel is van een groter geheel. Dat het als een puzzelstukje is, los zie je niet wat het stukje is maar als onderdeel van de puzzel zie je wel de betekenis ervan.
Als ik zo naar mijn saaie werk kijk, geeft het al weer wat meer zin. En als ik daarna mijn collega vertel over mijn dochtertje deze morgen moeten we lachen. Zo eenvoudig kan het zijn. Elke dag is een onderdeel van ons hele leven.
Vraag je collega’s zo af en toe aan welk stuk hij of zij werkt van het grotere geheel. Of vraag eens door wie hij of zij als eerste begroet is deze morgen. Dit soort vragen geven kleur aan de dag.

Kleur-geven-aan-de-dag

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *