Over mij

Wat speelt er in je organisatie? Ervaren de teams en medewerkers zin in het werk? Plezier en betekenis? Ik loop graag een tijdje mee met de mensen in je organisatie. Op weg naar meer zin.

Vaak is de eerste vraag die bestuurders, HR-adviseurs en managers mij over mijn werk stellen: “Wat doet een zingevingsdeskundige in organisaties eigenlijk?”

Ik – Madelinde Krantz – hou van die nieuwsgierigheid. Ik stel zelf ook graag vragen. Dat is zelfs waar alles mee begint: met observeren en vragen stellen. Als zingevingsdeskundige duik ik naar de onderstroom. Om wat zich daar afspeelt tevoorschijn te luisteren.

Meer betekenis

In de onderstroom vind je het fundament van de kernwaarden, missie en visie. Je vindt er het antwoord op de aloude vraag: Waartoe zijn wij op aarde?
Als je dat van jezelf weet – als individu of als organisatie – is dat een grote rijkdom: mensen die zin ervaren, zijn tevredener en optimistischer. Daardoor kunnen ze meer betekenen voor hun organisatie en de wereld.

En verder?

Ik houd van verhalen, lezen en leren. Ik heb een liefde voor taal – wat best bijzonder is voor iemand met dyslexie. “Hoger dan het mbo kom je niet”, zei mijn mentor op de middelbare school. Na veel omwegen, bloed, zweet en tranen zag ik mezelf jaren later terug in het lokaal waar ik mijn master-scriptie in de Religiewetenschappen verdedigde.

In 2017 maakte ik als promovendus aan de Radboud Universiteit een begin met een onderzoek naar de invloed van zingeving op werknemers in verschillende organisaties – ik wil blijven onderzoeken en leren. Nu doceer ik aan de HAN en Hogeschool Windesheim.

7 persoonlijke geloften

Omdat ik Religiewetenschappen heb gestudeerd, vragen mensen mij vaak of ik een geloof heb. Ja. Ik geloof in de mens. Ieder mens heeft eigen talenten en een waardevolle manier om bij te dragen. De laatste jaren heb ik veel mogen leren van inspiratiebronnen zoals Nietzsche, David Chidester, Etty Hillesum, Viktor Frankl, Karen Armstrong, Linda Gratton, Irvin Yalom, Frans de Waal, Dirk de Wachter en vele anderen. Zo verzamelde ik mijn 7 persoonlijke geloften:

  • Ik geloof in het blijven zien van mogelijkheden.
  • Ik geloof in de kracht van mensen.
  • Waar leven is, zijn kansen.
  • Waar een wil is, is een weg.
  • Om outside the box te denken, heb je een box nodig.
  • Je hebt altijd een keuze, hoe minimaal de mogelijkheden ook lijken.
  • Ik geloof in aandacht, want alles wat je aandacht geeft groeit.

 

Ik wil organisaties, teams en individuen verder op weg helpen naar werkplezier en naar de ultieme betekenis die zij kunnen hebben. Daar kom ík mijn bed voor uit.

Meer weten over Made-linde? Op weg naar meer zin in je organisatie?

Ja, ik wil kennismaken