Geluk is een werkwoord

Twee jaar geleden rondde ik de opleiding voor ‘Werkgelukdeskundige’ af bij Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Zelf vond ik het woord ‘geluk’ best verwarrend. Ga je elke dag dolgelukkig naar je werk?
Nee, dat niet. Wat betekent geluk dan?

Intuïtief weten we wat geluk is, en of we gelukkig zijn. Geluk is als een obsceniteit: we kunnen het niet definiëren, maar we herkennen het meteen als we het zien.

Zelf gebruik ik de term geluk als ik het heb over ervaringen van plezier, tevredenheid en welzijn – gekoppeld aan een gevoel dat het leven goed, zinvol en de moeite waard is. En als zingevingsdeskundige werk ik met verschillende tools, waardoor mensen hun werk als waardevoller en zinvoller ervaren, zodat zij zich gelukkiger voelen.

Wat betekent geluk voor jou?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.